Befejezéshez közelít a Vasvári Óvoda tetőcseréje

Szeptember 24-én megkezdődött a Vasvári Óvoda tetőcsere építési munkáinak átadás-átvétele, ami szeptember 30-ig tart. Várhatóan október 4-én nyithat ismét az óvoda.

A Városi Szolgáltató a kivitelező levonulását követően elvégzi az épület éves érintésvédelmi felülvizsgálatát, továbbá a konyhai falfestéseket is felújítja. Az óvoda többi helyisége is új tisztasági festést kap, melynek kivitelezésében az intézményi dolgozók és szülők társadalmi munkában segítik az önkormányzatot. Az ehhez szükséges festéket az önkormányzat biztosítja.

Az új tetőlemezek révén nem csak az épület teljes körű azbesztmentesítése történt meg, hanem a tetőhéjalás a korábbihoz képest korszerűbb hőszigetelést is kapott. Az új tetőhéjalás kedvezőbb energetikai tulajdonságai várhatóan az épület komfortfokozatára és üzemeltetési költségeire is kedvező hatással lesz. A végleges átadást követően az önkormányzat ismételten el fogja végezni a levegő azbeszt tartalmának mérését.

A kívül-belül megújult óvoda várhatóan október 4-én fog megnyitni, melyet az óvodás csoportok a szülőkkel egyeztetett módon vehetnek ismét birtokba.